Burgemeester Sipke Swierstra van Veendam sluit loods in Wildervank waarin drugslaboratorium werd aangetroffen

Foto: Dennie Gaasendam

Burgemeester Sipke Swierstra van Veendam heeft een terrein met loods aan de Meihuizenweg in Wildervank voor een periode van 12 maanden gesloten. In deze loods werd 19 augustus een laboratorium voor de productie en/ of vervaardiging van synthetische drugs aangetroffen.

In de loods werden grote hoeveelheden stoffen en materialen aangetroffen die geschikt zijn voor het vervaardigen en/of produceren van synthetische drugs. In een andere ruimte van de loods waren (niet aangesloten) hennep-gerelateerde apparatuur en ander materiaal aanwezig.

De politie hield bij de inval een 49-jarige man wiens woonplaats onbekend is en een 45-jarige man uit het Brabantse Sint Hubert aan.

Burgemeester past Damoclesbeleid toe

Aanvullend op de politieactie heeft Swierstra het Damoclesbeleid toegepast. Deze bestuursrechtelijke maatregel kan naast een strafrechtelijke maatregel worden opgelegd om overlast en gevaarlijke situaties onmiddellijk op te heffen.

‘Er was hier sprake van een professioneel drugslaboratorium’, stelt Swierstra in een persbericht. ‘Deze vormen van (drugs-)criminaliteit kunnen voor veel overlast zorgen en zijn een risico voor de veiligheid van de omgeving. Ik vind het daarom belangrijk in te grijpen. Door het sluiten van een pand voor een bepaalde tijd neemt de kans op herhaling en overlast af.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu