Burgemeester Stadskanaal maakt zich ernstig zorgen over 'schrikbarend snelle' stijging besmettingen met corona: 'Weet waar uw kinderen uithangen'

Waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt van Stadskanaal roept ouders op in gesprek te gaan met hun kinderen over corona. Foto: Harry Tielman

Het aantal coronabesmettingen in Stadskanaal neemt schrikbarend snel toe, zegt waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt in een videoboodschap. Op de stad na is in haar gemeente het hoogste aantal positief geteste mensen geteld in het afgelopen weekend.

Van Mastrigt maakt zich daar ‘ernstig zorgen’ om. „Het moet anders.” Ze roept inwoners van haar gemeente op om zich aan de maatregelen te houden: „We weten best hoe het anders moet. We moeten alle bekende maatregelen volhouden.” Lastig, ingewikkeld, „Maar het moet toch.”

‘Heb het daarover met uw kinderen’

In de video richt zij zich tot de ouders van scholieren in de middelbare schoolleeftijd. „Weet waar uw kinderen buiten uithangen. Ze kunnen zomaar daar iets oppikken en mee naar huis nemen. Dat kan voor u gevaarlijk zijn. Potentieel zelfs levensbedreigend. Heb het daarover met uw kinderen.” Het is beter om nu streng te zijn, zegt Van Mastrigt, „dan straks heel erge spijt. We moeten het met elkaar doen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu