Burgemeester Van der Tuuk ontvangt eerste Groninger Scheurkalender 2021, maar een volksfeest wordt het dit jaar niet

Meer dan 350 mensen hadden zich al aangemeld voor de presentatie van de zesde Groninger Scheurkalender, woensdagmiddag 21 oktober, op landgoed Nienoord in Leek.

De presentatie vijfde Groninger Scheurkalender in de voormalige Tramwerkplaats in Winschoten was vorig jaar nog aanleiding voor veel pret.

De presentatie vijfde Groninger Scheurkalender in de voormalige Tramwerkplaats in Winschoten was vorig jaar nog aanleiding voor veel pret. Foto archief Duncan Wijting

De organisatie heeft de 2500 inzenders moeten laten weten dat dat feest als gevolg van de opgelegde Corona beperkingen niet door kan gaan.

Als alternatief krijgen alle inzenders tot en met 22 oktober de mogelijkheid om zelf een scheurkalender voor minimale kosten te bestellen. Een aanbod waar honderden inzenders inmiddels gebruik van gemaakt hebben.

Eerste kalender is toch voor de burgemeester

Desondanks neemt Ard van der Tuuk, burgemeester van de gemeente Westerkwartier, op woensdag 21 oktober wel de eerste Groninger Scheurkalender 2021 op landgoed Nienoord in ontvangst.

Van deze officiële handeling wordt digitaal verslag gedaan. Inzenders weten niet of hun foto in de kalender staat. Daarvoor zijn 320 inzendingen geselecteerd.

Iets van de sfeer van vroeger

Alle inzenders wordt daarom gevraagd via Facebook/Instagram het moment te delen dat zij zien of hun foto in de scheurkalender staat.

Ook als de foto er dit jaar niet in staat. Op die manier hoopt de organisatie toch iets van de sfeer te creëren zoals die ervaren wordt tijdens de presentatie zoals die gepland stond.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu