Burgemeester Westerwolde: Beste inwoners, het gaat niet goed!

Burgemeester Velema maakt zich grote zorgen over de groei van het aantal besmettingen in Westerwolde. Foto: Huisman Media

Burgemeester Jaap Velema van Westerwolde roept de inwoners van zijn gemeente op zich toch vooral strikt aan de coronamaatregelen te houden.

Hij doet dat onder meer op de Facebook-pagina van de gemeente.

Aanleiding voor de oproep is de forse groei van het aantal besmettingen in Westerwolde in de afgelopen weken. In de lijst van provinciale gemeenten van vorige week staat Westerwolde mee bovenaan met 121 besmettingen per 100.000 inwoners (alleen Stadskanaal, Groningen en Pekela staan hoger).

Grote zorgen

,,Ook het aantal mensen dat met ernstige klachten in de ziekenhuizen in onze regio opgenomen moet worden, loopt op. Dat baart mij grote zorgen. Het gaat niet goed. En als we ons met elkaar niet aan de maatregelen houden, loopt het helemaal fout’’, aldus Velema.

De burgemeester zegt zich te beseffen dat de maatregelen ingrijpend zijn maar vraagt de Westerwolders toch hun verantwoordelijkheid te blijven nemen en vol te houden. Hij drukt hen op het hart vooral ook op te passen met thuissituaties. ,,De neiging is groot om elkaar in deze moeilijke tijden thuis op te zoeken. Thuis lijkt het veilig maar in de praktijk blijkt dat het overgrote merendeel van de besmettingen plaatsvindt in thuissituatie. Doe dat dus niet.’’


Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu