Burgemeester Westerwolde eist volwaardig politiebureau in Ter Apel

Het politiebureau in Ter Apel voldoet niet meer aan de arbo-eisen Archief Huisman Media

Burgemeester Jaap Velema van Wetserwolde roept de politie op om van het bescheiden politiesteunpunt in Ter Apel weer een volwaardig bureau te maken.

Omdat het bureau in Ter Apel niet aan de Arbo eisen voldoet is de situatie teruggebracht naar een klein steunpunt, waarbij slechts de wijkagenten hun diensten draaien. Velema heeft hierover zijn ongenoegen geuit richting de politieleiding: ,,Dit staat haaks op de afspraken die er zijn gemaakt. Ter Apel is de asielhoofdstad van Nederland. Die kun je niet afdoen met de huidige omvang. Zeker omdat er sprake is van een sterke toename van de instroom van asielzoekers. In het bijzonder de ‘veilige landers’, waarmee het risico op overlast toeneemt.”

Ook is de burgemeester verontwaardigd over het feit dat het pand zonder overleg met de gemeente is ontmanteld. Velema nodigt verder de politiechef van de Eenheid Noord-Nederland uit om te praten over de politiezorg op lange termijn.

In de gemeenteraad werd vorige week al woedend gereageerd op de afslanking van het bureau. Diverse raadsleden wezen daarop op het contract dat enkele jaren geleden met het COA werd gesloten over een lang verblijf van het asielcentrum in Ter Apel. ,,Daar staan ook verplichtingen tegenover waar het om de veiligheid in Ter Apel gaat.’’

Politiechef Schaftenaar zei tegen de raadsleden wel dat ondanks de aanpassingen de kwaliteit van het politiewerk in Ter Apel goed wordt bewaakt.

Nieuws

menu