Burgemeester Jaap Velema van Westerwolde wil dat er eindelijk een structurele oplossing komt voor de 'busproblematiek' in Ter Apel

Burgemeester Jaap Velema van Westerwolde wil dat er eindelijk op een structurele wijze een einde komt aan de overlast op de buslijn 73 tussen Ter Apel en Emmen.

Jaap Velema.

Jaap Velema. Foto: Huisman Media

Hij heeft dat woensdagavond tijdens een gemeenteraadsvergadering gezegd.

De overlast op de reguliere buslijn wordt veroorzaakt door bewoners van het asielcentrum in Ter Apel. Om hen te vervoeren wordt ook een speciale pendelbus ingezet. Maar het geld dat Westerwolde daarvoor krijgt van het rijk, is zodanig dat die minder vaak rijdt dan voorheen. Daardoor gaan bewoners van het asielcentrum weer vaker mee met de reguliere bus, wat weer vaker tot overlast leidt.

Incident eerder deze week

Na een incident eerder deze besloten de provincies Groningen en Drenthe woensdag geld uit te trekken om de pendelbus vaker te laten rijden. Velema is daar blij mee. ,,Maar deze oplossing loopt tot september. Het is nodig dat we tot een blijvende oplossing komen.’’ De burgemeester wil zich daar voor inzetten.

FVN-bestuurder Edwin Kuiper pleitte daar ook voor. Hij voerde het woord tijdens de raadsvergadering en vertelde over de zorgen die chauffeurs op lijn 73 hebben, over hun gevoelens van onveiligheid. Hij riep bij de buslijn en pendelbus betrokken partijen samen tot een blijvende oplossing te komen. Verschillende raadsleden pleitten daar ook voor.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu