Burgemeester legt gebiedsverboden op na wangedrag in Noorderplantsoen

Burgemeester Koen Schuiling van Groningen heeft gebiedsverboden opgelegd aan twee personen die zich hebben misdragen in het Noorderplantsoen. Zij mogen voor een periode van drie maanden niet in het park komen.

De politie spreekt feestende jongeren in het Noorderplantsoen aan.

De politie spreekt feestende jongeren in het Noorderplantsoen aan. Foto: Van Oost Media

Daarmee treedt de burgemeester bestuurlijk op tegen excessen in het park. De overlastplegers gooiden flessen naar de politie. Na hun aanhouding gaf de politie aan de gemeente door wat er was gebeurd. Voor de gemeente was dat aanleiding om de twee relschoppers de toegang tot het Noorderplantsoen te ontzeggen.

Omwonenden hebben last van lawaai

Hard optreden tegen overlastplegers gebeurt op uitdrukkelijk verzoek van omwonenden die regelmatig te maken hebben met lawaaihinder in de avond- en nachtelijke uren. Bewonersorganisatie Noorderplantsoenbuurt vreest zelfs dat de gemeente de slag met de overlastplegers aan het verliezen is.

Noorderplantsoen na 22 uur stiltegebied

De gemeente heeft het Noorderplantsoen na 22.00 uur aangemerkt als stiltegebied en er een alcoholverbod afgekondigd. Daarmee hoopt ze dat de rust weer enigszins terugkeert. De bewonersorganisatie verlangt strikte handhaving en is bang dat de overlast aanhoudt als het toezicht verslapt of op gezette tijden achterwege blijft.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu