Cadeau voor anderhalve eeuw Weeva in Groningen is na een jaar zichtbaar. Burgemeester Schuiling onthult glas-in-lood-kunstwerk, Martinihotel pikt een graantje mee

Precies een jaar na de viering van anderhalve eeuw Weeva kwam burgemeester Koen Schuiling dinsdagavond langs om het toen bedachte cadeau uit te pakken: een fraai glas-in-lood-kunstwerk van Ploegschilder Geert Schreuder. Die deed een bekentenis.

Gulle gevers en andere genodigden bewonderen het zojuist door burgemeester Koen Schuiling onthulde glas-in-lood-kunstwerk, met Weeva-eigenaar Fred Dalebout voor de troepen, ook voor Schuiling.

Gulle gevers en andere genodigden bewonderen het zojuist door burgemeester Koen Schuiling onthulde glas-in-lood-kunstwerk, met Weeva-eigenaar Fred Dalebout voor de troepen, ook voor Schuiling. Foto: Jan Willem van Vliet

En deze, van zichzelf al, onthulling maakte het werk extra bijzonder. ,,Ik heb nog nooit iets voor glas in lood ontworpen”, zei de kunstenaar uit Onstwedde. Het maakwerk zelf kon hij, als ambacht, overlaten aan Dorien van der Starre van Glasatelier Bonder aan de Ter Borchlaan in de stad.

Drie sliptongetjes