Burgemeester sluit drugspand in De Wilp. Koninklijke marechaussee hield na vondst hennepkwekerij in juni 35-jarige militair aan

Foto: Pixabay

Burgemeester Ard van der Tuuk van de gemeente Westerkwartier heeft dinsdag een schuur in De Wilp voor een periode van zes maanden gesloten. In deze schuur, eigendom van een 35-jarige militair, werden in juni 200 hennepplanten aangetroffen.

De schuur is verzegeld en is voorzien van posters met daarop de kennisgeving van sluiting. ‘Het is onacceptabel dat iemand een schuur bij een woning gebruikt voor het produceren van drugs en daarmee de directe omgeving in gevaar brengt’, stelt Van der Tuuk in een persbericht. ‘Daarom maak ik gebruik van mijn bevoegdheid om een pand te kunnen sluiten, zodat mensen in deze omgeving veilig kunnen wonen.’

Met de sluiting heeft Van der Tuuk het Damoclesbeleid toegepast. Deze bestuursrechtelijke maatregel kan naast een strafrechtelijke maatregel worden opgelegd om overlast en gevaarlijke situaties onmiddellijk op te heffen.

Militair aangehouden

De 35-jarige eigenaar van de schuur, een militair, werd in juni aangehouden door de koninklijke marechaussee. In het onderzoek dat daarop volgde werd ook nog 25.000 euro in contanten aangetroffen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu