Burgemeester van Oldambt wil dat Sportcafé Timeless in Winschoten weer op slot gaat (maar de Raad van State zegt dat besluiten rammelen)

Stadhuis van de gemeente Oldambt in Winschoten. Foto: Pieter Broesder

Om een fikse schadeclaim van café-exploitant Heiko Tuin te voorkomen, wil de burgemeester van Oldambt een uitspraak van de rechtbank Noord-Nederland van tafel hebben. Woensdag stond advocaat Bertil Westers hiervoor namens de burgemeester in hoger beroep bij de Raad van State in Den Haag.

Oldambt wil dat Sportcafé Timeless aan het Marktplein in Winschoten opnieuw op slot gaat. Het is onduidelijk wie daar aan de touwtjes trekt, vindt burgemeester Cora-Yfke Sikkema. Een andere persoon dan Tuin zou daar de leiding hebben.

Deze man heeft volgens de burgemeester het café zelfs gekocht. Het café werd in december 2018 op last van toenmalig waarnemend burgemeester Rika Pot gesloten. De drank- en horecavergunning werd kort daarna ook ingetrokken. ,,De gemeente wil weten met wie we in de horeca te maken hebben’’, zei Westers.

Weer open

Maar de rechtbank Noord-Nederland draaide de intrekking terug waarna Timeless afgelopen zomer weer open ging. ,,De tent is van mij. We zijn een half jaar dicht geweest’’, zei Tuin.

Volgens zijn advocaat Wouter Bustin is nog niet duidelijk wat voor schade de sluiting heeft veroorzaakt. Hij wil de uitspraak van de Raad van State afwachten. De rechtbank vond dat de gemeente onvoldoende had aangetoond dat Timeless werd gerund met een schijnconstructie. Het onderzoek daarna deugde niet, oordeelde de rechter in Groningen. Daar is de burgemeester het niet mee eens.

Op een hoop

De Raad van State kwam woensdag tot de conclusie dat de besluiten van de burgemeester rammelen. Het lijkt erop dat een van de beslissingen, waarbij het café voor twee weken dicht moest, en het besluit waarbij de vergunning is ingetrokken op een hoop zijn gegooid.

Op de zitting trok de burgemeester een deel van de argumentatie onder het intrekkingsbesluit terug. Welke gevolgen dat heeft, bepaalt de Raad van State over enkele weken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu