Emmaviaduct gaat op slot voor autoverkeer richting A28. Automobilisten moeten vanaf zondagavond omrijden via Paterswoldseweg

Fietsers hebben vrij baan gekregen op de verlengde Brailleweg tussen Emmaviaduct en A28 / De Wijert, maar auto's en bussen stonden deze week vaak in de file. Groningen Bereikbaar verwacht volgende week minder overlast.

Fietsers hebben vrij baan gekregen op de verlengde Brailleweg tussen Emmaviaduct en A28 / De Wijert, maar auto's en bussen stonden deze week vaak in de file. Groningen Bereikbaar verwacht volgende week minder overlast. Foto: Jaspar Moulijn

Groningen laat autoverkeer dat de stad via het Emmaviaduct en de Brailleweg (bij het Julianaplein) verlaat richting A28, vanaf zondagavond omrijden.

Op de route staan sinds een paar weken zoveel files dat bussen grote vertraging oplopen en de dienstregeling in de war raakt. Groningen Bereikbaar en Aanpak Ring Zuid hopen de overlast te verminderen door auto’s in noordelijke richting op de Brailleweg toe te staan: van de A28 naar de stad.

Verkeerslichten

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's