Buschauffeurs Ter Apel praten (online) met staatssecretaris. 'De chauffeurs willen beveiligers die meegaan op de bussen'

Overlast in bus op station Emmen. Foto: Persbureau Drenthe

Een delegatie van buschauffeurs van de lijnen die door Ter Apel rijden, praat woensdagmorgen online met staatssecretaris Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid.

De buschauffeurs willen dat de staatssecretaris hun werkgever Qbuzz aanspoort de problemen op de lijnen op te lossen.

,,Ze hebben nu twee keer actie gevoerd, maar nog laat Qbuzz ze in de kou staan”, zegt Edwin Kuiper, bestuurder FNV Streekvervoer. ,,De chauffeurs zijn het zat en willen dat de agressie en intimidatie op de lijnen stoppen.”

Beveiligers op de bussen

Drie weken geleden hebben de chauffeurs tijdens een actie de bushaltes in Ter Apel overgeslagen en afgelopen vrijdag hielden ze een werkonderbreking in de ochtendspits. De opkomst was groot en de actiebereidheid blijft hoog, zegt Kuiper. ,,De chauffeurs willen beveiligers die mee gaan op de bussen. Dat is in het verleden ook gebeurd. Dat werkte goed. De overlast was nagenoeg weg.”

Geweld en intimidatie

Passagiers waar de problemen zich mee voordoen, reizen voornamelijk tussen Emmen en Ter Apel. Ze weigeren te betalen en proberen met geweld en intimidatie toch de bus in te komen.

Nog steeds alleen toezegging

Tijdens een bezoek van de staatssecretaris in juli aan de buschauffeurs in Emmen, zei de staatssecretaris dat de chauffeurs mee mogen praten met het ministerie over extra maatregelen om de veiligheid te waarborgen. Kuiper: ,,Tot dusver heeft dit slechts opgeleverd dat de staatssecretaris een toezegging heeft gedaan voor voortzetting van de pendelbus. De werkgever is verantwoordelijk voor de veiligheid van het personeel. Wij blijven Qbuzz daarop aanspreken en willen dat de staatssecretaris dat ook gaat doen”.

Nieuws

menu