Buschauffeurs keuren extra maatregelen tegen overlast rond azc in Ter Apel af, Qbuzz wel tevreden met voorstel staatssecretaris

Buschauffeurs zijn niet tevreden met de extra maatregelen die staatssecretaris Ankie Broekers- Knol (VVD) voor kerst aankondigde om de veiligheid in de lijnbussen rond het asielzoekerscentrum in Ter Apel te verbeteren. Hun werkgever Qbuzz is wel tevreden.

Buschauffeurs die werken op de Qbuzz-lijnen 72 en 73 tussen Emmen en Ter Apel voerden actie voor een veilige werkplek. Volgens Edwin Kuiper, bestuurder van FNV Streekvervoer, zijn de chauffeurs de vele bedreigingen en mishandelingen op die lijnen helemaal zat.

Buschauffeurs die werken op de Qbuzz-lijnen 72 en 73 tussen Emmen en Ter Apel voerden actie voor een veilige werkplek. Volgens Edwin Kuiper, bestuurder van FNV Streekvervoer, zijn de chauffeurs de vele bedreigingen en mishandelingen op die lijnen helemaal zat. Foto: Vincent Jannink

,,Onze leden vinden dat de voorstellen niet voldoen aan hun eisen. Zo komt er geen permanent toezicht bij de haltes op station Emmen en in Ter Apel’’, zegt FNV-bestuurder Edwin Kuiper.

Toezeggingen