Bussen rijden dinsdag niet of nauwelijks. Arriva-treinen in Groningen en Friesland rijden wel

Treinen van Arriva staan werkloos op het station van Zwolle tijdens een staking van het streekvervoer.

Treinen van Arriva staan werkloos op het station van Zwolle tijdens een staking van het streekvervoer. Foto: ANP/Vincent Jannink

De buschauffeurs staken dinsdag weer in heel Nederland. De treinen van Arriva rijden wel in Noord-Nederland en ook de snelbus van Groningen naar Leer rijdt volgens dienstregeling. Dinsdag is er een grote stakingsmanifestatie in Utrecht.

Wie met het openbaar vervoer naar Limburg wil, de Vechtdallijnen wil gebruiken of naar de Achterhoek wil reizen, moet er rekening mee houden dat de treinen van Arriva, Vechtdal en Rivierenland niet rijden. De snelbus tussen Maastricht en Heerlen rijdt wel.

In alle regio's rijden weinig of geen bussen. De buurtbussen rijden wel.

Op het traject van Arriva tussen Stavoren en Workum rijden geen treinen vanwege een dassenburcht die maandag werd ontdekt bij Molkwerum. Daardoor zou het onveilig zijn op dat spoor treinen te laten rijden.

 

Ook woensdag stakingen

De komende tijd volgen nog enkele stakingsdagen, georganiseerd door de vakbonden, zoals woensdag. Medewerkers van bedrijven als Arriva, Qbuzz en Keolis willen meer loon, maar ook maatregelen om de werkdruk te verlagen. De cao-onderhandelingen met werkgeversvereniging VWOV zitten vast.

Met de manifestatie dinsdag hopen de bonden het conflict weer vlot te trekken.