Buurt bij Hoogkerk wil af van overlast afvalverwerkers. Gemeente en bedrijven praten over verplaatsing. 'Ik moet het nog zien. Uit niets valt op te maken dat onze gezondheid er toe doet'

Bewoners van Vierverlaten bij Hoogkerk durven niet te hopen dat er een einde wordt gemaakt aan stank, stof, lawaai en het vele vrachtverkeer in hun woonomgeving.

Overzicht over de Scheffer-locatie in Vierverlaten bij Hoogkerk, met op de achtergrond het Hoendiep. Omwonenden willen dat de gemeente na bijna twaalf jaar werk maakt van de belofte dat de bedrijfslocatie wordt heringericht als groenbuffer tussen hun buurtschap en industriegebied Westpoort.

Overzicht over de Scheffer-locatie in Vierverlaten bij Hoogkerk, met op de achtergrond het Hoendiep. Omwonenden willen dat de gemeente na bijna twaalf jaar werk maakt van de belofte dat de bedrijfslocatie wordt heringericht als groenbuffer tussen hun buurtschap en industriegebied Westpoort. Foto: Scheffer Groep

,,Achter mijn deur ligt al jaren een afvalberg. Er zit door die puinbrekerij al zoveel stof in mijn longen. Ik ben een beetje cynisch’’, zegt een bewoonster.

Nieuws

menu