Buurt- en stadsbussen in Groningen en Drenthe staan langer stil. Busjes rijden op z'n vroegst 1 september weer

Foto: Huisman Media

De buurtbussen in Groningen en Drenthe, en ook de stadsbussen in Hoogezand, Veendam en Delfzijl, rijden op z’n vroegst 1 september weer. Dat heeft Publiek Vervoer Groningen Drenthe vrijdag bekendgemaakt.

Buurtbussen zijn 8-persoonsbusjes die vooral ingezet worden om ouderen, studenten en scholieren naar hun bestemming te brengen. De bussen rijden sinds medio maart niet meer. Aanleiding was de uitbraak van het coronavirus.

In deze bussen is het moeilijk afstand te houden tussen chauffeur en passagier. Veel van de vrijwillige chauffeurs behoren bovendien tot de risicogroep.

Buurtbus-protocol

De landelijke werkgroep buurtbussen is bezig een buurtbus-protocol op te stellen om veilig en verantwoord reizen met de buurtbus weer mogelijk te maken. In dat protocol staat aangegeven aan welke eisen de buurtbussen moeten voldoen.

Voordat weer met de buurtbus gereisd kan worden, moet dit protocol worden afgestemd met het RIVM. Tot dat moment is er geen vervangend vervoer beschikbaar.

Twee verlenging periode van stilstand

De periode van stilstand is voor de tweede keer verlengd. In de eerste instantie zouden de buurtbussen niet rijden tot en met 1 juni. Dit werd medio mei opgerekt naar half augustus.

Nieuws

Meest gelezen

menu