Buurt vreest chaos en overlast door tijdelijke woningen

Een groep inwoners van de wijk Veldzicht in Loppersum heeft grote bezwaren tegen de komst van 25 wisselwoningen aan de Wirdumerweg aan de rand van het dorp.

,,De komst van de wisselwoningen brengt onrust en chaos in onze omgeving,’’ schrijven de bewoners in een brief aan het college van B en W van Loppersum. Bovendien zijn ze bang dat voor het verliezen van hun uitzicht.

,,We nemen het de gemeente zeer kwalijk dat er zo laks wordt omgesprongen met de bewoners, die al genoeg aan hun hoofd hebben. Het is ook niet voor een poosje dat die woningen er staan. Het is in elk geval vijf jaar van ons leven met onrust met wisselwoningen met de onrust die er al is door de aardbevingen en de onzekerheid die daar bij komt. De wisselwoningen zijn donkere blokken waarbij ook nog diverse houten huisjes en schuttingen worden geplaatst, waar je vervolgens minimaal vijf jaar tegenaan zit te kijken’’, aldus de inwoners.

Volgens de Lopsters is het beter de wisselwoningen te bouwen op een locatie aan de Zeerijperweg. Daar is een braakliggend terrein dat goed geschikt zou zijn. Bovendien levert extra verkeer op die plek ook minder overlast op, aldus de bewoners.

Loppersum wil zo’n veertig tijdelijke huizen plaatsen voor een periode van minimaal vijf jaar. De onderkomens zijn bedoeld voor bewoners van wie het huis de komende jaren wordt versterkt. Behalve aan de Wirdumerweg komen er ook tijdelijke huizen rond de Zwartelaan in Loppersum. Naar de Zeerijperweg is overigens ook gekeken, maar die plek in minder geschikt, aldus de gemeente.

Komende woensdagavond wordt er om half acht een informatiebijeenkomst voor de bewoners gehouden in het gemeentehuis. Daar zijn vertegenwoordigers aanwezig van de gemeente, het Centrum Veillig Wonen en Dorpsbelangen.

Nieuws

menu