CDA Groningen spiekt bij Rotterdam in strijd tegen eenzaamheid bij ouderen

ANP

Het CDA in Groningen bepleit dat er actie moet komen om de eenzaamheid onder ouden van dagen te bestrijden. De partij steekt z’n licht op in Rotterdam.

Het CDA grijpt de nationale Week tegen Eenzaamheid, die donderdag is begonnen, aan om onder de aandacht te brengen dat er in Groningen te weinig gebeurt om de eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

‘Een samenleving waarin iedereen meedoet’

Een kleine 40 procent van de bevolking kampt met eenzaamheid en vooral onder 75-plussers wordt het probleem steeds groter. Hoe ouder hoe eenzamer, zo lijkt de tendens.

Dat moet anders, vinden de christen-democraten. ,,Wij hechten waarde aan een samenleving waarin iedereen meedoet en het gevoel heeft erbij te horen.’’

Rotterdam als voorbeeld

Wat het CDA precies voor ogen heeft om de strijd tegen eenzaamheid aan te binden, is onduidelijk. Uit vragen aan het college van B en W blijkt dat de partij oren heeft naar de aanpak van eenzaamheid in Rotterdam. Sinds 2014 kregen ruim achtduizend 75-plussers bezoek van vrijwilligers met als resultaat dat de gevoelens van eenzaamheid afnamen, zo heeft onderzoek uitgewezen.

Het CDA wil van het college weten hoeveel eenzame ouderen er in de stad wonen, hoe de eenzaamheid momenteel te lijf wordt gegaan en wat de resultaten daarvan zijn. Ook is het CDA benieuwd of het college een programma zoals in Rotterdam wil beginnen.

Nieuws

Meest gelezen

menu