Hangt provincie Groningen straks vol met kentekencamera's in de strijd tegen criminaliteit? Als het aan Anne Kuik (CDA) en Mirjam Bikker (CU) ligt wel

CDA en ChristenUnie willen een 'cameraschild' vormen in landelijke gebieden met deze ANPR-camera's. De beperkte politiecapaciteit en de uitgestrektheid maken landelijke gebieden aantrekkelijk voor criminelen.

CDA en ChristenUnie willen een 'cameraschild' vormen in landelijke gebieden met deze ANPR-camera's. De beperkte politiecapaciteit en de uitgestrektheid maken landelijke gebieden aantrekkelijk voor criminelen. Foto: ANP

CDA en ChristenUnie willen ‘cameraschilden’ in het Groningse buitengebied. Door de uitgestrektheid en beperkte politiecapaciteit is het volgens de twee fracties ,,een aantrekkelijk gebied om criminele activiteiten uit te voeren”.

Tweede Kamerleden Anne Kuik (CDA) en Mirjam Bikker (ChristenUnie, tevens fractievoorzitter) hebben daarom een motie ingediend. Daarin roepen zij de regering op om samen met alle Nederlandse regio’s en gemeenten met een strategie te komen voor de inzet van deze ‘cameraschilden’. Over de motie wordt op 9 mei gestemd door de Tweede Kamer.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's