CDA wil maatregelen tegen fietsendiefstallen station Veendam

Het aantal fietsendiefstallen in het stationsgebied van Veendam baart coalitiepartij CDA zorgen. De partij verlangt maatregelen.

Ondanks cameratoezicht en extra surveillances van de politie, is het stationsgebied in Veendam een geliefd werkterrein van fietsendieven. De afgelopen jaren zijn in de buurt van het bus- en treinstation vele tientallen fietsen gestolen. Het zorgt voor onrust onder gebruikers en geeft de stalling een slechte naam.

Honderden mensen komen dagelijks op de fiets naar het stationsgebied bij de Jonkerloods en treinstation. Een aantal trein- en busreizigers durft de tweewieler er niet meer te stallen. Ina Hilbrants van het CDA weet van mensen die hun in Groningen schoolgaande kinderen liever met de auto naar het station in Zuidbroek brengen. ,,Omdat hun fiets voor de zoveelste keer gestolen is in Veendam.’’

Probleem bekend bij de politie
Hilbrants stelde deze week vragen in een raadscommissie. Ze wil weten wat er gedaan kan worden om het gebied veiliger te maken. De politie weet van het probleem en zet al extra ogen en oren in, meldt politiewoordvoerder Ernest Zinsmeyer. ,,De fietsendiefstallen bij het stationsgebied hebben onze volle aandacht. Samen met de gemeente zijn we bezig om te kijken wat we meer kunnen doen om fietsendiefstallen tegen te gaan en hoe we beter zicht op het probleem kunnen krijgen.’’

De politie startte eerder al een voorlichtingscampagne en roept mensen op om vooral aangifte te doen als hun fiets wordt gestolen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu