CNN verkiest Groningen boven Amsterdam als toeristische bestemming

Deze foto siert het artikel over Groningen op de website van CNN.

De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft Groningen verkozen tot 1 van de 17 beste plekken om te bezoeken in Europa.

CNN omschrijft Groningen als jong en hip. Een soort klein Amsterdam met klassieke Nederlandse grachten, maar zonder de enorme hordes toeristen die de hoofdstad overspoelen.

Pak de fiets

Het advies van CNN: beklim de Martinitoren, maak een wandeling door het Noorderplantsoen en ga lunchen bij Bakkerij Blanche in de Brugstraat.

En ook: ,,De fiets is hier koning en het merendeel van de verplaatsingen gaat op twee wielen. De wegen zijn vlak, dus huur een fiets en trek er op uit om de stad te verkennen.’’

Het artikel is geïllustreerd met een oer-Hollands tafereel: een foto van de Hoge en Lage der A in de schemering, met oude schepen, nog oudere grachtenpanden en het romantische water van de Diepenring.

Grand Tour

CNN publiceert de lijst met 17 Europese bestemmingen als een Eigentijdse Grand Tour . Die titel verwijst naar de Europese reizen die welgestelde Amerikanen in de achttiende en negentiende eeuw maakten naar Europa. Zij doorkruisten het hele continent op zoek naar het beste wat de oude wereld hen te bieden had.

Nieuws

menu