CNV Vakmensen: 'Grote zorgen over reorganisatie FrieslandCampina'

Foto: ANP Foto: "Lex van Lieshout"

CNV Vakmensen maakt zich grote zorgen over de aangekondigde reorganisatie bij FrieslandCampina. Dat maakte de vakbond dinsdagmiddag bekend.

‘Het gaat om zo’n duizend banen in Nederland, België en Duitsland. Iedereen vraagt zich nu af voor welke locaties deze reorganisatie gevolgen gaat hebben’, meldt onderhandelaar Henk Jongsma van CNV Vakmensen.

Duidelijkheid

Volgens de vakbond is het niet duidelijk wat FrieslandCampina precies voor ogen heeft met de reorganisatie. ‘De afgelopen jaren heeft het bedrijf al heel scherp gekeken naar mogelijkheden om kosten te besparen. Wat wil het bedrijf nu precies? Daar moet snel meer zicht op komen, ook als het gaat om de gevolgen voor de verschillende productielocaties in Nederland,’ stelt Jongsma.

1000 banen weg

Dinsdagochtend werd bekend dat zuivelconcern FrieslandCampina circa 1000 banen gaat schrappen vanwege de coronacrisis. Vooral in Nederland, België en Duitsland moeten werknemers hun baan inleveren. Het bedrijf meldt dat het coronavirus tot grote tegenslagen leidt. Daarom is besloten om besparingsmaatregelen, die anders de komende jaren hadden plaatsgevonden, nu al in gang te zetten.

FrieslandCampina heeft in Groningen vestigingen in Marum(kaas), Bedum (kaas) en Noordwijk (boter en kaas). De gevolgen voor deze productielocaties worden later deze week bekend gemaakt.

Nieuws

Meest gelezen

menu