Cabaretier Hans Teeuwen ruikt geld en beschuldigt Blanks (Simon de Wit uit Groningen) van plagiaat. 'We gaan deze jongeman eens een flinke poot uittrekken'

Stills uit de videoclips van Lockdown lul (Hans Teeuwen, links) en Lost In The Moment (Blanks, rechts) Bron: YouTube

Poptalent Simon de Wit uit Groningen (artiestennaam Blanks) heeft in de radio-uitzending van Giel Beelen gereageerd op de plagiaatbeschuldiging van Hans Teeuwen.

Het nieuwe nummer van Blanks, Lost in The Moment, lijkt volgens luisteraars verdacht veel op de coronahit van cabaretier Hans Teeuwen. Teeuwen maakt de laatste jaren video's op YouTube, sommigen met een muzikale inslag. Een daarvan, 'Lockdown lul', toverde hij samen met producer Bjørgen van Essen om tot een volwaardige (en ontzettend populaire) 80's synthpop hit.

Drie weken geleden bracht Blanks een nieuw nummer uit: Lost In The Moment. Ook een throwback naar de 80's. Nu lijken de refreinen van de twee nummers qua melodie heel erg op elkaar. Beelen belde vervolgens met Hans Teeuwen . ,,Oh man, ik ga zo rijk worden", reageerde de komiek. ,,Als iemand dit hoort en denkt: 'Ik wil wel voor een redelijke gage deze zaak aanspannen', dan gaan we deze jongeman eens een flinke poot uittrekken."

Luister hieronder naar de coronahit van Hans Teeuwen:

Twee dagen later komt Blanks in de uitzending om te reageren op het plagiaatverhaal. De artiest uit Groningen geeft toe dat het nummer van Teeuwen wel in zijn hoofd heeft gezeten. ,,Ik snapte het direct. Ik luisterde de eerste zin van het refreintje en ik dacht ' oh my god '." Maar hij maakte het nummer niet bewust na, benadrukt hij. ,,Het is net even wat anders."

Beluister hieronder het nieuwe nummer van Blanks:

Nieuws

menu