Café Lopster Kroon in Loppersum sluit per direct de deuren om aardbevingen

Café-restaurant De Lopster Kroon in Loppersum is per direct gesloten.

Eigenaar Leo Peters heeft het pand dinsdag laten afgrendelen nadat inspectie uitwees dat vooral het dak veiligheidsrisico’s oplevert bij aardbevingen. De sluiting overvalt uitbaters Jos Stellink en Sabina Lantinga. Zij kregen het nieuws een dag tevoren te horen.

Zoals onlangs gemeld, hadden de exploitanten al besloten te stoppen. Ze dachten echter nog tijd te hebben om een opvolger voor de zaak te vinden of de inventaris te verkopen. Dat wordt nu echter een moeilijke opgave.

Op z’n vroegst in 2020 versterkt

In het gunstigste geval is het pand in mei 2020 versterkt, maar dat kan volgens Peters ook nog een jaar langer duren. Hij hoopt dit najaar te horen of het café bij de 330 gebouwen zit die komend jaar met voorrang worden versterkt.

De ondernemer uit Zeerijp betreurt het dat zijn huurders nu in problemen komen. ,,Maar als verhuurder ben ik aansprakelijk bij ongelukken. Ik neem geen enkel risico dat bezoekers bij aardbevingen gevaar lopen.’’

Pand uit voorzorg afgezet met hekken

Peters heeft het pand uit voorzorg af laten zetten met hekken. Donderdag bekijkt hij met een constructeur of het dak nog extra moet worden gestut om te voorkomen dat passanten gevaar lopen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu