Cafetaria Koning in Groningen staat te koop. Einde van een gouden tijdperk vol heerlijke eierballen

Familie Koning druk aan het werk. Foto: Sikkom

Cafetaria Koning aan de Bedumerweg is een begrip in de stad Groningen. Het eethuis is zelfs onderdeel geworden van het culturele erfgoed. Maar daar komt een einde aan.

De cafetaria staat namelijk te koop . Daarmee is niet gezegd dat de deuren morgen sluiten. Totdat er een koper is gevonden, blijft de frituur van de dynastie die teruggaat naar halverwege de jaren '50 ouderwets pruttelen.

De eigengemaakte eierballen van de snackbar, voor het eerst  ontwikkeld in het pand waar nu Kroeg van Klaas in zit , naar familiereceptuur zijn beroemd. Zelfs landelijke media rukken daarvoor uit.

Zoveel lekkers

Daarnaast staat de cafetaria bekend om het interieur. Het lijkt alsof de tijd sinds 1967,  toen Koning de deuren opende aan de Bedumerweg , heeft stilgestaan. Bijna alles is nog hetzelfde, van de tegeltjes aan de muur, de bar tot de mensen achter de frituur. Zelfs de prijzen zijn in al die jaren amper gewijzigd.

Interview en terugblik

Pas nadat de verkoop beklonken is, wil de familie Koning uitwijden over het hoe en wat achter de beslissing de beroemde cafetaria te verkopen. Tot die tijd leggen ze de volle focus op het café en de gasten.

Nieuws

menu