Camping Polemonium, ZomerJazzFietsTour, Sociale Klussendienst Stip, Boy Nijgh Voetbalschool en Stichting (on)Gestoord krijgen 3000 euro van provincie Groningen

Camping Polemonium in Opende won in de categorie leefbaarheid. De 36 gastvrije vrijwilligers zorgen voor vakanties voor gezinnen die in armoede leven.

De Provinciale Vrijwilligerprijzen van de provincie Groningen zijn uitgereikt door gedeputeerde Tjeerd van Dekken in de categorieën cultuur, jeugd, leefbaarheid, sport en zorg. Dit zijn de winnaars.

De winnaars ontvangen een cheque van 3000 euro. De prijsuitreiking vond ook dit jaar vanwege corona digitaal plaats. Zodra het mogelijk is krijgen de vrijwilligersorganisaties de prijzen en juryrapporten persoonlijk.

Hartverwarmende initiatieven

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: ‘De inzet van vrijwilligers is van grote maatschappelijke waarde voor onze provincie. Ik zie dat ook dit jaar weer terug bij de prachtige en hartverwarmende initiatieven op het gebied van cultuur, jeugd, leefbaarheid, sport en zorg’, vertelt hij in een persbericht.

Camping Polemonium in Opende won in de categorie leefbaarheid. De 36 gastvrije vrijwilligers zorgen voor vakanties voor gezinnen die in armoede leven.

ZomerJazzFietsTour Reitdiepdal won in de categorie cultuur. De organisatie houdt al sinds 1987 met ruim 150 enthousiaste vrijwilligers het eendaagse muziekfestival in de dorpen rond het Reitdiepdal.

Jongeren bij Stip Delfzijl sleepte de prijs binnen in de categorie jeugd. Jongeren helpen inwoners met vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Ze ondersteunen ouderen bij een doktersbezoek, tuinonderhoud en kleine klusjes.

Boy Nijgh Voetbalschool uit Stadskanaal won in de categorie sport. De voetbalschool geeft gratis voetbaltraining aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar, door gekwalificeerde trainers.

Stichting (on)Gestoord Groningen won in de categorie zorg. Deze organisatie houdt middagen voor mensen met een GGZ-achtergrond. De vrijwilligers zorgen voor een warm welkom voor mensen die te maken hebben met de geestelijke gezondheidszorg.

Aanmoedigingsprijs

De overige finalisten, Bab Ad-daar Groningen, Dorpshuis Baaiemerstee Bierum, Stichting Veur Noppes Stadskanaal, Fietsmaatjes Eemsdelta en Stichting Stuif es in ontvingen als aanmoedigingsprijs een bedrag van 1.000 euro. De Provinciale Vrijwilligersprijs wordt ieder jaar uitgereikt. Met de prijs laat de provincie haar waardering blijken voor het vele vrijwilligerswerk in de regio.

Nieuws

Meest gelezen

menu