Carine Bloemhoff en Julian Bushoff zijn de kartrekkers van PvdA Groningen bij de komende raadsverkiezingen. Dit zijn de andere kandidaten in de top 10

Lijsttrekker Carine Bloemhoff, Julian Bushoff (nummer 2) en lijstduwer Roeland van der Schaaf op de Vismarkt in Groningen. Foto: JEROEN VAN KOOTEN

Wethouder Carine Bloemhoff uit Groningen is wederom lijsttrekker van de PvdA in haar stad. Samen met fractievoorzitter Julian Bushoff (plek 2) voert zij de lijst aan voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

Wethouder Roeland van der Schaaf is bij de komende verkiezingen lijstduwer voor de sociaaldemocraten. De nestor van het huidige college is beschikbaar voor een nieuwe termijn mocht de PvdA wederom twee wethouders leveren. Bloemhoff, nummer 1 op de lijst, is eerste wethouderskandidaat en Bushoff als nummer 2 op de lijst, de beoogd fractieleider.

De overige kandidaten in de top 10

Na Bushoff staat de huidige plaatsvervangend voorzitter van de Groningse raad Rik van Niejenhuis op plek 3. Nieuwkomers zijn student Rozemarijn Gierkink op 4 en Joren van Veen op 5. Zorgspecialist van de huidige PvdA-fractie Els van der Weele staat op 6, oud raadslid uit Ten Boer Rita Pestman op 7 en plek 8 is voor nieuwkomer Irene Huitema. Laatste in de top 10 zijn schrijver van het verkiezingsprogramma en oud JS-voorzitter Rico Tjepkema op 9 en Jahir Scoop op 10.

‘Mensen met ervaring en jonge gezichten’

Voorzitter van de PvdA Groningen Haije Wind ziet in de lijst een mooie afspiegeling van Groningen. ,,We hebben mensen met verschillende achtergronden, mensen met ervaring, maar ook jonge nieuwe gezichten. Ik heb vertrouwen dat we met deze lijst als PvdA weer na 8 jaar de grootste van Groningen kunnen worden”, zegt PvdA Groningen-voorzitter Haije Wind.

De leden stemmen donderdag 11 november over de definitieve kandidatenlijst.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu