Cel- en taakstraf voor Groninger snelheidsduivel die ernstig ongeval veroorzaakte

FOTO ARCHIEF DVHN

Voor het veroorzaken van een ernstig ongeval op de Petrus Campersingel in Groningen is een 26-jarige Stadjer veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur. Daarnaast kreeg de man een voorwaardelijke celstraf van een maand opgelegd en moet hij zijn rijbewijs een jaar lang missen. De rechtbank achtte onvoorzichtig rijgedrag bewezen en veroordeelde de man volgens de eis van het openbaar ministerie.

Controle kwijt

De man reed die dag vanaf zijn werk in Hoogezand terug naar huis. In zijn sportwagen zou de man volgens getuigen al bumperklevend het verkeer op het Damsterdiep hebben opgejaagd. Vervolgens reed de man met hoge snelheid de Petrus Campussingel op en verloor in een flauwe bocht de macht over het stuur. Hij kwam op de verkeerde weghelft terecht en botste op een tegemoetkomende auto. De bijrijdster van de tegenligger werd met ettelijke botbreuken opgenomen in het ziekenhuis. De zwangere bestuurster kwam met lichtere verwondingen van af. Het ongeboren kind bleef ongeschonden.

Alcohollucht

De Stadjer liep zelf door het ongeval een beenbreuk op. Bij de man werd een alcohollucht geroken, maar volgens de blaastest was dit te gering om de man hiervoor te vervolgen. Volgens het onderzoek heeft de man vermoedelijk ongeveer honderd kilometer per uur gereden, waar een maximum snelheid van vijftig geldt. De man werd in 2013 al eens beboet voor te hard rijden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu