Cel en verplichte behandeling voor ernstige mishandeling vriendin

Foto: ANP

Voor het ernstig mishandelen van zijn toenmalige vriendin is een 42-jarige man uit Muntendam veroordeeld tot een celstraf van 9,5 maanden. Hiervan zijn zes maanden voorwaardelijk. De man heeft zijn straf in voorarrest uitgezeten. Hij moet zich klinisch laten behandelen.

Het slachtoffer kwam vorig jaar in oktober schaars gekleed en met verwondingen in het gezicht het politiebureau in Hoogezand binnen. Ze was vaker mishandeld door haar partner. Maar nu was de maat vol. Ze vroeg de agenten om hulp. Later trok zij haar verklaringen in, maar het Openbaar Ministerie besloot de Muntendammer toch te vervolgen.

Met bezem en plastic bakjes

De vrouw was geslagen met een bezem en bekogeld met plastic bakjes. Uiteindelijk zette de man een mes op haar keel. Volgens hem ging het gevecht over en weer. Maar hier ging de rechter niet in mee. Omdat drugs een grote rol speelde tijdens de delicten, is de man ook een drugsverbod opgelegd. Hij moet zich hierop laten controleren. De straf wijkt niet veel af van de eis van het Openbaar Ministerie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu