Cel geëist na poging doodslag op kroegbaas

ANP

Het Openbaar Ministerie heeft dertig maanden celstraf (tien voorwaardelijk) geeist tegen een 42-jarige man uit Groningen wegens een poging tot doodslag.

Op 15 oktober vorig jaar sloeg de verdachte de eigenaar van Cafe D’Olle Grieze met een ploertendoder op het hoofd. Dat gebeurde na wat onenigheid en de verdachte de zaak was uitgezet. Hij maakte een ommetje en keerde terug, naar eigen zeggen, om het uit te praten. Maar in plaats van praten, gooide hij een barkruk door de ruit en werd de eigenaar achter de bar belaagd.

De verdachte vond dat hem onrecht was aangedaan. ,,Ik kom daar al twintig jaar, het is mijn stamcafé.’’ Hij zei spijt te hebben van zijn actie.
Het OM maakt zich evenwel zorgen. Drie weken eerder had de verdachte vernielingen aangericht in een speelhal in Delfzijl. Hij was kwaad omdat een speelkast waarop hij twee dagen eeder veel geld op had gewonnen was gereset.

De verdachte moet zich na zijn detentie, zo wil het OM, laten behandelen aan zijn agressieproblematiek. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Rechtbank
menu