Cel na veroorzaken fataal ongeluk in Groningen

Een 49-jarige man uit Haren is veroordeeld tot twee jaar celstraf (waarvan acht maanden voorwaardelijk) wegens het veroorzaken van een verkeersongeluk. Daarbij kwam zijn 48-jarige vriendin Lies Mulder uit Groningen om het leven. Zij zat naast hem.

De verdachte had gedronken en reed aanzienlijk sneller dan de toegestane 60 kilometer per uur. Op de Winschoterweg kwam de auto in een flauwe bocht in de berm terecht en belandde na een slip in de sloot. De zoon van het slachtoffer zat ook in de auto en bleef ongedeerd.

De kwalificatie van de rechtbank is dat de man zeer onvoorzichtig heeft gereden, terwijl hij onder invloed was van alcohol. Het stel had een café bezocht. Naast de celstraf is een rijverbod opgelegd van vier jaar.

Kort voor de fatale crash reed de man op de Europaweg een auto aan. Na deze aanrijding - de verdachte verleende geen voorrang - is hij met zeer hoge snelheid doorgereden. Een getuige schatte de snelheid op 140 kilometer per uur. De man zegt zich niets van het ongeluk te kunnen herinneren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu