Celstraf geëist tegen stel wegens ontucht met buurkinderen

Foto: Archief DvhN ANP

Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen van twintig maanden (helft voorwaardelijk) en drie jaar (één voorwaardelijk) geëist tegen een vrouw en een man uit Hoogezand die ontucht zouden hebben gepleegd met drie buurkinderen. De vrouw (40) zou veelvuldig seks hebben gehad met twee buurjongens, terwijl haar partner (47) daar filmopnames van maakte. De man zou ook ontucht hebben gepleegd met een buurmeisje. Op zijn computer is kinderporno aangetroffen.

De zaak kwam in februari 2014 aan het licht toen een van de slachtoffers - toen 16 jaar - naar de politie stapte en vertelde wat er was gebeurd. De ontucht zou zich hebben afgespeeld in de periode 2009 tot halverwege het jaar 2013. De kinderen kwamen vaak bij het stel over de vloer.

De officier van justitie hield de rechtbank voor dat kinderen van 12, 13 jaar nieuwsgierig en zoekende zijn en daarmee kwetsbaar. Ze voelden zich veilig bij de verdachten die ze als tweede ouders beschouwden. ,,Van die omstandigheden hebben ze vreselijk misbruik gemaakt.’’ 

Angst

Advocaat Gert Meijer verzocht de rechtbank de vrouw alleen een werkstraf op te leggen. ,,Vanwege haar verstandelijke beperking is zij niet in staat de gevolgen van haar handelen te overzien.’’ De man ontkent ontucht te hebben gepleegd met het meisje.

De drie kinderen eisen een schadevergoeding van opgeteld 17.000 euro. De twee verdachten hadden eind vorig jaar terecht moeten staan, maar kwamen toen niet opdagen uit angst voor de slachtoffers en hun familieleden. De gebeurtenissen hebben in de buurt voor veel onrust en spanningen gezorgd. Op last van de rechtbank werden de verdachten vanochtend opgehaald van huis en naar de rechtbank gebracht.

De uitspraak is op 19 februari.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu