Celstraf tegen vrouwen geëist wegens ontucht

FOTO ARCHIEF DVHN

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft twee jaar celstraf (waarvan acht maanden voorwaardelijk) geëist tegen twee vrouwen (26, 42) die ontuchtige handelingen zouden hebben gepleegd met een vrouw die zwaar onder invloed van alcohol en drugs zou zijn geweest. Een 34-jarige man hoorde dezelfde straf eisen. Hij zou van de handelingen opnames hebben gemaakt die werden verspreid in Oude Pekela. Een en ander gebeurde in oktober 2014.

Het verwijt is dat de twee vrouwen seks hebben gehad met een iemand die in een onmachtige toestand verkeerde. Ze was laveloos. De twee vrouwen zeggen zich weinig tot niets te kunnen herinneren. Ook zij waren onder invloed van alcohol en drugs (xtc en cocaïne).

Een scenario dat in de rechtszaal werd geschetst was dat een van de vrouwen ruzie kreeg met het slachtoffer en anderen opriep haar te verkrachten en dat te filmen. Het slachtoffer zou zijn gedrogeerd, mogelijk met ghb.

De twee vrouwen verklaarden bij de politie dat het slachtoffer had ingestemd met de handelingen. ,,Het had niet mogen gebeuren, maar we waren allemaal onder invloed’’, zei een van de hen. ,,Het was gekheid onder elkaar en we waren er allemaal niet vies van.’’ De man was niet komen opdagen in de rechtszaal.

'Sexueel experiment'
De advocaten zeggen dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd. Uit niets blijkt dat het slachtoffer zo onder invloed was dat ze niets meer kon doen of zeggen. Ze was niet laveloos. Een van de advocaten sprak van een ‘seksueel experiment’.

De zaak kwam aan het licht toen ontvangers van het filmpje naar de politie stapten. Buurtagenten herkenden de verdachten op het filmpje. De opname werd achter gesloten deuren in de rechtszaal getoond. Het vermeende slachtoffer heeft geen aangifte willen doen.

Uitspraak over twee weken.

Nieuws

menu