Celstraffen geëist gewapende overval cafetaria Plaza

Archief DvhN

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van vier jaar en achttien maanden geëist tegen twee mannen (21, 22) die worden verdacht op 1 oktober 2014 cafetaria Plaza aan de Eikenlaan in Groningen te hebben overvallen.

De twee ontkennen. Tijdens de rechtszaak beriepen ze zich op het zwijgrecht.

De overval had 's avonds rond half tien plaatsgevonden. Twee mannen bedreigden de eigenaar en een medewerkster met messen en namen de kassalade mee. De buit bedroeg 460 euro.

Het OM stoelt het bewijsmateriaal onder meer om onderschepte WhatsApp- berichten en anonieme getuigen. Een vriendin van een van de verdachten beschikt over informatie over van de overval. De politie heeft vooral onderzoek gedaan op de social media.

Ook hebben de twee verdachten volgens het OM belastende uitlatingen gedaan op de luchtplaats van het cellencomplex. Zij spraken daar - los van elkaar - met iemand die zich voordeed als een medegedetineerde. In werkelijkheid ging het om een undercover-agent.

De jongste verdachte werd vorig jaar tot drie jaar celstraf veroordeeld wegens een overval op een cafetaria in Delfzijl (Tuikwerd). De 22-jarige verdachte is eerder veroordeeld wegens straatroven.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak

Nieuws

Meest gelezen

menu