Viersterrenhotel Halbert in Groningen is pop-up store voor Rammstein als de band op 6 en 7 juli in Stadspark speelt

Straks Rammstein-vlammetjes in Hotel Halbert?

Straks Rammstein-vlammetjes in Hotel Halbert? Foto: ANP

Elke speelstad heeft rond Rammstein-optredens een pop up-store. De vlammenband wil naast live spelen ook live verkopen, niet alleen via kartonvretende bezorging. In Groningen komt de winkel (verrassend!) in Hotel Halbert (want chic!) Marketing- en salesmanager Esmeé Vos (22) vertelt.

We lazen het rijtje pop up-stores van Rammstein tijdens de tour. Zoals de Artig Galerie (kunst) in München en Galerie Gagarin (design) in Brussel, naast de vaste Rammstein-winkel in Berlijn. En dan het viersterren Hotel Halbert in Groningen ertussen. Opvallende locatie!

,,Ja, leuk hè? De band heeft aan alle hotels in Groningen laten weten dat hij een pop up-store wilde. Wij zagen dat wel zitten. En het is gelukt. Op 6 en 7 juli, de twee dagen dat Rammstein in het Stadspark optreedt, hebben wij zo’n store , geopend van half tien tot half zes.”

Wat gaat er precies gebeuren?

,,Het is bedoeld als een punt waar mensen rond Rammstein, hun connecties, samenkomen.”

Maar iedereen kan er toch terecht?

,,Jazeker! Wie dat wil kan er een Rammstein-shirt of een ander artikel van de band kopen.”

Waarom hebben ze voor jullie hotel gekozen?

,,De band is langs geweest en vond dit een prima plek.”

De band? De bandleden zelf?

,,Nee, het management. Leden van hun afdeling marketing en communicatie.”

Nu het hotel hun toch zo goed beviel, overnachten de bandleden dan ook bij jullie?

,,Nee... dat helaas niet. We hebben het nog wel geprobeerd, maar de overnachtingen waren tegen die tijd al lang geregeld. De pop up-store kwam pas in februari in beeld.”

Waar in het hotel bevindt die winkel zich straks?

,,We zijn er nu de vergaderkamers voor aan het prepareren. Die zijn op de begane grond, achterin. Gewoon door het hotel heen naar achteren lopen.”

Dat wordt een beste drukte.

,,Ja, het hotel wordt één grote ontmoetingsplek voor Rammstein-fans. We zaten al heel snel helemaal volgeboekt rond die twee dagen. Dan is zo’n goed ingerichte store natuurlijk hartstikke leuk voor al die gasten.”

Staat er nog meer te gebeuren dan alleen spullen verkopen?

,,Ja, we willen er een paar speciale Rammstein-dagen van maken. Met bijzondere producten in de bar, die we daar nu nog niet hebben. Daarover hebben we al contact gehad met onze leverancier.”

Bijzondere producten, dat zal dan vast niet gaan om de lekkerste Duitse ranja.

,,Het zal voornamelijk gaan om speciale biersoorten.”

En om vlammetjes.

,,We zijn nog bezig met iets bijzonders, maar daar kan ik nog geen mededeling over doen.”

Hotel Halbert was eerder Hotel de Ville

Op de plek van Hotel Halbert in de Oude Boteringestraat in Groningen zat eerder jarenlang Hotel de Ville. De nieuwe eigenaren openden hun hotel tijdens de laatste editie van popfestival Eurosonic Noorderslag in de stad. Het hotel is vernoemd naar de oud-bewoner professor Tjalling Joostes Halbertsma.

De naam wordt uitgesproken als Halbèrt, op z’n Frans dus, zoals Hotel de Ville ervoor ook op z’n Frans was. De jolige professor werd indertijd ook wel ‘blozende Tjall’ genoemd, vandaar dat het café van het hotel Tjall is genaamd. Het restaurant dat ook bij het hotel hoort is Blumé.

Hotel Halbert maakt deel uit van Garde Hotels, samen met Hotel Corps de Garde, iets verderop, op de hoek van de Oude Boteringestraat en het Lopende Diep.