Arts-'wonderzoeker' Arno Bourgonje (26) doet hoopgevende ontdekkingen voor patiënten met chronische darmziekten

Arts-onderzoeker Arno Bourgonje (26) houdt van het oplossen van de ingewikkeldste puzzels. Vandaar zijn fascinatie voor colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. In zijn proefschrift, een van de dikste in de geschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen, doet hij hoopgevende ontdekkingen voor patiënten van deze ,,zeer complexe” chronische darmziekten.

Arts-onderzoeker Arno Bourgonje (26) promoveert op biomarkers in het bloed, waarmee het verloop van darmziektes is te volgen. Hij is gescout door een prestigieuze onderzoeksgroep uit de VS.

Arts-onderzoeker Arno Bourgonje (26) promoveert op biomarkers in het bloed, waarmee het verloop van darmziektes is te volgen. Hij is gescout door een prestigieuze onderzoeksgroep uit de VS. Foto: Jaspar Moulijn

Bam. Met een doffe knal laat Arno Bourgonje (26) zijn proefschrift op tafel vallen. Til maar eens op, zegt de arts-onderzoeker. Met bijna 3 kilo heeft zijn werk zo’n beetje het gewicht van een pasgeboren baby. Het telt 1108 pagina’s en is daarmee een van de meest lijvige proefschriften in de geschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Volgens prof.dr. Gerard Dijkstra, Bourgonjes eerste promotor, gaat het mogelijk zelfs om de dikste dissertatie van heel Nederland.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's