Bijeenkomst over aardbevingen in Uithuizen: 'Leuk dat er zoveel hoge piefen aanwezig waren, maar wat heb je eraan?'

Cijfers, modellen en kaarten: dat is wat de aanwezigen bij een bijeenkomst over de golf aardbevingen in Uithuizen en omstreken maandagavond voorgeschoteld kregen. „Het is pappen en nathouden.”

Bij een bijeenkomst voor bewoners over de recente golf aan aardbevingen in Uithuizen was een afvaardiging van Staatstoezicht op de Mijnen, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, KNMI, de gemeente, Instituut Mijnbouwschade Groningen en Nationaal Coördinator Groningen aanwezig.

Bij een bijeenkomst voor bewoners over de recente golf aan aardbevingen in Uithuizen was een afvaardiging van Staatstoezicht op de Mijnen, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, KNMI, de gemeente, Instituut Mijnbouwschade Groningen en Nationaal Coördinator Groningen aanwezig. Foto: DVHN

In een feestzaal van Hotel Het Gemeentehuis in Uithuizen met een systeemplafond, grote kroonluchters, schalen cake en discoballen boven het podium zitten ongeveer 80 mensen uit Uithuizen en de omgeving. Er wordt veel gekucht, ze zien er moe uit. En ze zitten vol vragen. „Mensen maken zich veel zorgen”, zegt voorzitter Miranda Slob van de huurdersorganisatie Uithuizen.

Uitgebreide afvaardiging