Circus Bossle weg uit Blauwestad en staat nu bij supermarkt in Meppen

Circus Bossle heeft Blauwestad verlaten en heeft haar tenten opgezet bij een winkelcentrum in Meppen, net over de grens bij Emmen.

David en Tunita Bossle bij het voer en stro., aangeboden door mensen uit Oldambt en omstreken. Inmiddels is het familiecircus neergestreken in Meppen.

David en Tunita Bossle bij het voer en stro., aangeboden door mensen uit Oldambt en omstreken. Inmiddels is het familiecircus neergestreken in Meppen. Foto: Huisman Media

Ruim een maand verbleef het familiecircus op een groot terrein in Blauwestad. Noodgedwongen, want door de corona maatregelen mogen er geen voorstellingen worden gegeven. Deze maand zou het circus voor het derde jaar op rij een kerstvoorstelling geven in Drachten. De artiesten en dieren blijven vooralsnog werkeloos.

Familiecircus krijgt coronasteun van Duitse regering

Zonder inkomsten en steun van de Nederlandse overheid, omdat het circus in Duitsland staat ingeschreven, was het moeilijk het hoofd boven water te houden. Dankbaar is directeur David Bossle voor de steun die de familie kreeg in de vorm van eten voor de dieren en giften van ‘wildvreemde’ mensen. De directie van Blauwestad bood stroom, water en gebruik van toilet aan.

Deze week besloot de uit acht personen bestaande familie toch met hun hebben en houwen de grens over te steken en naar Meppen af te reizen. ,,Via, via hebben ween stuk grond gekregen waarop we mogen staan. We krijgen nu driehonderd euro per maand van de Duitse overheid. Te weinig om ons te redden. Maar beter iets dan niets. Gelukkig hebben we tot maart voedsel voor de dieren. Allemaal aangeboden gekregen van mensen uit Nederland. Daar besparen we dus veel geld mee uit.”

Maar ook in Meppen geldt dat het geen vetpot is voor de circusfamilie. ,,We hopen dat we van de Meppener bevolking giften krijgen. We staan op een plek, bij een supermarkt, dus het moet lukken”, kijkt Bossle optimistisch vooruit. Hij hoopt in maart weer voorstellingen te mogen geven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu