Circus Bossle door corona gestrand in Blauwestad. 'De kosten stapelen zich op'

De tent van Circus Bossle. Foto: Steffen Wolf

Circus Bossle is, met acht artiesten en ongeveer dertig dieren, gestrand op Strand Zuid in Blauwestad. Het Duitse familiecircus stelt door de coronacrisis geen kant op te kunnen.

De circusartiesten en - dieren stonden na de afkondiging van de ‘intelligente lockdown’ in maart al eens zes maanden in een weiland in het Duitse dorpje Lathen, net over de grens bij Ter Apel. Werkloos en zonder inkomsten.

Na de versoepeling werd een tournee door de noordelijke provincies geprogrammeerd. Deze in september afgetrapte najaarstournee is na de nieuwe aanscherping van de coronamaatregelen abrupt afgebroken.

Hoop op donaties

Zonder publiek, en dus inkomsten, slinken de financiële reserves snel, laat het circus in een persbericht weten. ‘Het kleine beetje overheidssteun helpt niet genoeg. De kosten voor zowel mens als dier, vergunningen, verzekeringen en onderhoud aan het grote wagenpark stapelen zich op.’

Het circus vestigt zijn hoop dan ook ‘lokale boeren, burgers en ondernemers’. Voor donaties in de vorm van diervoer, zoals hooi, stro, groente, fruit of oud brood.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu