Coöperatie in Finsterwolde kan door met anti-sloopplannen

Coöperatief Finnewold kan verder met plannen om huizen in Finsterwolde te redden van sloop. Acantus en Oldambt steunen een project waarbij de coöperatie optreedt als makelaar en afspraken maakt over het opknappen van de woningen.

De stichting Coöperatief Finsterwolde meldde zich enige tijd geleden bij Acantus met een plan om huurders door middel van zelfbeheer een eigen bijdrage te leveren aan het betaalbaar houden van hun woningen.

Het voorstel was dat de woningcorporatie leegstaande en vrijkomende huurwoningen verkoopt en dat de wooncoöperatie uit Finsterwolde vervolgens afspraken gaat maken met de nieuwe eigenaren over het opknappen. Met de opbrengst van verkochte woningen kunnen andere huurhuizen worden gerenoveerd.

Acantus laat donderdag weten het burgerinitiatief van harte toe te juichen. ,,Wel moeten wij ons aan de wet- en regelgeving houden’’, zegt manager Wonen Anja Kluiter. Dat betekent volgens haar dat Acantus niet meegaat in het voorstel om woningen te verkopen maar dat ze de huizen ‘klushuur’ willen aanbieden.

Wat betreft Acantus kan de coöperatie zelf gaan renoveren, zodat de woningen daarna tegen een betaalbare prijs kunnen worden verhuurd. Acantus is bereid een klusrenovatiebudget beschikbaar te stellen.

Stichting Coöperatief Finsterwolde krijgt tot 1 november de tijd om het project verder vorm te geven en zes huurders te vinden voor drie blokjes van twee huurwoningen in de H.J. Siemonsstraat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu