Coalitie houdt vast aan plan om uitstoot stikstof te halveren. Minister Christianne van der Wal blijft vrij eenvoudig overeind in debat

De coalitiepartijen CDA, VVD en ChristenUnie proberen de scherpe randjes van het stikstofplan af te halen, maar houden vast aan het grote doel: halvering van de stikstofuitstoot.

Caroline van der Plas (BBB), Henk Staghouwer, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, en Christianne van der Wal-Zeggelink, minister voor Natuur en Stikstof, tijdens het debat over het stikstofbeleid.

Caroline van der Plas (BBB), Henk Staghouwer, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, en Christianne van der Wal-Zeggelink, minister voor Natuur en Stikstof, tijdens het debat over het stikstofbeleid. Foto: Bart Maat

Dat werd donderdagavond duidelijk tijdens het stikstofdebat in de Tweede Kamer. Zes rechtse partijen met vooraan Caroline van der Plas van BBB vielen de ministers en coalitiepartijen hard aan en vonden dat het plan na de boerenprotesten moet worden ingetrokken.

Nieuws

menu