Coalitiepartijen VVD, D66 en ChristenUnie willen amper reflecteren op eigen rol rond drama Groningse gaswinning. Commissie oordeelt 'te mild' over Rutte

René Paas, commissaris van de Koning in Groningen (linksonder), op de publieke tribune van de Tweede Kamer tijdens het debat met de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen over het rapport 'Groningers boven gas'.

René Paas, commissaris van de Koning in Groningen (linksonder), op de publieke tribune van de Tweede Kamer tijdens het debat met de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen over het rapport 'Groningers boven gas'. Foto: ANP/Sem van der Wal

Coalitiepartijen VVD, D66 en ChristenUnie bleven woensdag uitermate vaag over hoe zij reflecteren op hun eigen rol over het gaswinningsdossier Groningen. Alleen het CDA durfde goed in de spiegel te kijken.

Dat viel op tijdens het verantwoordingsdebat woensdag in Den Haag over het rapport van de parlementaire enquêtecommissie gaswinning Groningen. De eigen rol van de Tweede Kamer kwam daar nadrukkelijk aan bod. Daar waar een flink deel van de oppositie harde noten kraakte over hoe de Tweede Kamer rond de gaswinning in Groningen opereerde, bleef dat grotendeels uit bij coalitiepartijen VVD, D66 en ChristenUnie.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's