Code geel vanwege zware windstoten: Zware storm Eunice trekt over het land. Deze schade bracht storm Dudley in Drenthe en Groningen. En we krijgen mogelijk nog te maken met Franklin

Een auto raakte na een aanrijding met een vrahctauto op de A298 bij De Schiphorst in de sloot. Foto: Persburau Meter

Sinds woensdagavond geldt in het hele land code geel vanwege storm Dudley. In Drenthe en Groningen worden op diverse plekken stormschades gemeld.

Tweelingstorm wordt mogelijk een drieling

Bij IJmuiden stond woensdagavond tussen 20.10 uur en 21.00 uur gemiddeld windkracht 9. Daarmee is de derde officiële storm van dit jaar een feit.

Dudley bereikt ‘s nachts zijn piek, maar ook donderdag overdag blijft het nog stevig waaien. In de nacht van donderdag op vrijdag wordt het rustiger, maar vanaf vrijdagmiddag krijgen we te maken met storm Eunice. Dudley en Eunice zijn tweelingstormen, meldt Weerplaza. Storm Eunice is de krachtigste van de twee.

Weerplaza houdt er rekening mee dat de tweeling een drieling wordt. ,,Op de weerkaarten zien we zaterdag bij het Verenigd Koninkrijk een volgende depressie sterk uitdiepen. Dit zou zomaar eens storm Franklin kunnen worden.’’

Auto ondersteboven in sloot op A28 bij De Schiphorst

Op de A28 bij De Schiphorst is een auto ondersteboven in een sloot geeindigd na een botsing met een vrachtauto. De bestuurder van de personenauto is naar het zieknhuis gebracht.

 

Storm velt boom in Meppel

Aan de Steenwijkerstraatweg/N371 in Meppel is donderdagohtend door de storm een boom omver gewaaid. Ook een lantaarnpaal sneuvelde hierdoor.

 

Boom valt in Sappemeer tussen twee auto's

Aan de Violenstraat in Sappemeer is in de nacht van woensdag op donderdag een boom door de stormachtige wind omgevallen. De boom viel precies tussen twee geparkeerde auto's. Een hovenier heeft met assistentie van de brandweer de boom verwijderd.

Auto waait van de weg in Zwinderen

Een automobilist is in de nacht van woensdag op donderdag kort na middernacht van de A37 bij Zwinderen gewaaid. De wagen kwam tot stilstand in een zandwal. De chauffeur kwam met de schrik vrij. De beschadigde wagen werd door een berger afgesleept.

Dakplaten weggerukt van gebouw aan Paterswoldseweg in Groningen

Van een gebouw aan de Paterswoldseweg in Groningen waaiden woensdagavond rond 23.15 dakplaten van een gebouw. De brandweer heeft de platen weggehaald.

 

Bomen waaien om in Groningen, Roden, Westerbroek, Blijham, Assen en bij Gasselternijveen

Aan de oosteinde in Roden zijn bij een woning twee bomen omgewaaid. Één van de twee bomen is op het dak van de woning en aanliggende schuur gevallen.

Op de Paterswoldseweg in Groningen viel een boom op een gebouw, waarop de politie het naastgelegen fietspad tijdelijk afsloot.

De Energieweg in Westerbroek is afgesloten, omdat twee omgewaaide bomen het wegdek versperren. Ook op het Oosteinde in Blijham viel een boom op de weg.

Ook op de Drentse Mondenweg bij Gasselternijveen en de Europaweg in Assen is het raak. Het verkeer is daar tijdelijk gestremd als gevolg van omgewaaide bomen.

Tuinhuis verwoest in Scheemda, scooters omgewaaid bij station Groningen

In de Marktstraat in Delfzijl waaide een stuk dak van een gebouw. Een geparkeerde auto raakte daarbij beschadigd.

In Emmen raakte in de wijk Rietlanden het dak van een woning beschadigd, toen door de harde wind een stuk dakleer werd losgerukt.

Vanwege de storm nam een metalen tuinhuis achter een woning aan de Gasthuislaan in Scheemda de benen. De brandweer kon het tuinhuis niet meer redden en slopen bleek de enige oplossing. Bij station Groningen waaide een aantal scooters om.

 

Nieuws

menu