Colourful Het Hogeland tot juni in onzekerheid over subsidie

Colourful Het Hogeland helpt vluchtelingen integreren. Foto: NEIL HALL / POOL

Colourful Het Hogeland is nog niet verzekerd van een structurele gemeentelijke subsidie van 17.500 euro per jaar. Ze moet tot juni wachten.

Colourful Het Hogeland begeleidt statushouders en kreeg daarvoor de afgelopen twee jaar incidenteel subsidie. Dit jaar vroeg ze een structurele subsidie van 17.500 euro aan maar de gemeente wees dat af. De organisatie protesteerde en startte een petitie die bijna 700 keer werd ondertekend.

‘Pijnlijke keuzes’

De gemeente heeft waardering voor het werk van de organisatie maar heeft zelf grote tekorten die door de coronacrisis nog eens extra oplopen. Verder krijgt ze van het Rijk minder geld voor de integratie van vluchtelingen. ,,We moeten pijnlijke keuzes maken’’, aldus wethouder Mariëtte de Visser (PvdA).

Voorjaarsnota

ChristenUnie, GroenLinks, PvdA, SP en CDA dienden in de gemeenteraad woensdagavond een motie in de subsidie toch toe te kennen. Maar na toelichting van De Visser besloot de partijen de motie tot juni aan te houden. Dan komen burgemeester en wethouders met de voorjaarsnota en hopen ze beter zicht op de gemeentelijke financiën te hebben.

Nieuws

Meest gelezen

menu