Vier zware vrachtwagens leggen noodweg op de pijnbank. Conclusie: zuidelijke ringweg in Groningen is ondanks verzakking tóch veilig

Eén rijstrook van de ringweg ter hoogte Oude Winschoterdiep gaat dicht voor inspectie. Foto: Aanpak Ring Zuid

De zuidelijke ringweg tussen het Julianaplein en het Europaplein is weer open voor het verkeer. Een proef met vier zware vrachtwagens (samen goed voor 200 ton) is goed verlopen, meldt Aanpak Ring Zuid.

Een deel van de zuidelijke ringweg werd donderdagavond gesloten omdat bleek dat het viaduct over het Oude Winschoterdiep was verzakt.

Het ging maar om een kleine verzakking, aldus Aanpak Ring Zuid, maar ook dat was voldoende reden om de ringweg nader te inspecteren. Ook zijn er grote zakken met zand geplaatst en zijn holle ruimtes gevuld met beton.

Vier zware vrachtwagens

Dat is gebeurd, en wel met vier zware vrachtwagens. Samen wegen ze zo'n tweehonderd ton, oftewel 200.000 kilo. De voertuigen reden in de nacht van zaterdag op zondag langzaam over het viaduct.

De conclusie: de zetting die dat veroorzaakte was 'zeer beperkt en ruimschoots binnen de veiligheidsmarges', schrijft Aanpak Ring Zuid. De rijbaan tussen het Julianaplein en de afrit Europaweg is daarom weer open.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
De nieuwe zuidelijke ringweg
menu