Consternatie in Den Andel door verwarde man

Grote politiemacht in Den Andel om verwarde man. Foto 112Groningen/Johan Wildeboer

Een verwarde man zorgde dinsdagmiddag voor grote consternatie in het dorp Den Andel.

Een verwarde man zorgde dinsdagmiddag voor grote consternatie in het dorp Den Andel.

Het bleek dat hij zijn woning aan de Streekweg volledig had gebarricadeerd. Vanwege zijn psychische toestand bezorgde hij de buurt waarin hij woont, eerder al regelmatig overlast. De man kreeg te horen dat hij dinsdag in een GGZ-instelling opgenomen had zullen worden. Om dat te beletten nam hij drastische maatregelen in zijn huis.

Aan het begin van de middag kwam de politie in groten getale naar de woning om de man te bewegen vrijwillig mee te gaan. 112-fotograaf Wim Henstra, zelf woonachtig in Den Andel, telde omstreeks half twee zo'n dertig politiemensen in tien tot vijftien voertuigen. De Streekweg was volledig afgezet en door middel van een megafoon poogde een onderhandelaar namens de politie met de bewoner in contact te komen. Getuigen zagen op dat moment beweging in de woning ('een gordijn ritselde') maar de man weigerde naar buiten te komen.

Het duurde tot tegen zessen tot een arrestatieteam de woning uiteindelijk binnendrong. Met inzet van een kettingzaag werd een deur opengebroken en kon de man worden overmeesterd. Dorpsbewoners zagen hoe hij geboeid en liggend op een brancard werd afgevoerd.

Om privacyredenen wil de politie geen mededelingen over de kwestie doen. Mogelijk heeft de man gedreigd de gaskraan in de woning open te zetten. De hele middag waren medewerkers van Enexis ter plaatse. Veiligheidshalve sloten zij een deel van de huizen aan de Streekweg af van gas en elektriciteit.

Nieuws

Meest gelezen

menu