Corona Dialoog #11: Bekijk hier de portretten van student Britt Gerdes en docent Narda Naafs: 'Ik zat op een gegeven moment de hele dag alleen en voelde me heel eenzaam'

Als je achttien bent dan duurt een jaar lang. Als je achttien bent in coronatijd voelt het wellicht nog langer. De coronacrisis heeft grote impact op jongeren. Lange tijd kon en mocht niets. Geen school, concerten of avondjes stappen. Wat zijn de psychische gevolgen voor deze generatie?

Dat besprak presentator Jellie Brouwer in een nieuwe aflevering van Corona Dialoog. Aan tafel twee gasten die de crisis aan den lijve hebben ondervonden. Bekijk hier de uitzending terug en kijk hieronder de portretjes die videomaker Colin Mooijman van ze maakte.

Britt Gerdes is studente. Ze voelde zich de afgelopen tijd somber en alleen. Haar werk bij Wildlands stopte, school ging dicht en Gerdes kwam thuis te zitten. „Ik zat op een gegeven moment de hele dag alleen, had geen fysiek contact. Ik voelde me heel eenzaam.” Het contact met mensen op school en werk verwaterde. Gerdes zag bijna niemand meer en zocht professionele hulp.

Narda Naafs zag de impact van de crisis van de andere kant. Ze is docent scheikunde aan de scholengemeenschap Ubbo Emmius in Stadskanaal en heeft vijf kinderen. „Gelukkig hadden de meeste leerlingen wel contact met elkaar en vrienden. Maar er waren er ook een aantal bij die echt heel erg alleen waren.” Naafs was dan ook opgelucht toen de scholengemeenschap een ruimte beschikbaar maakte voor kinderen die vastliepen thuis. ,,Zo hadden ze toch sociaal contact en maakten ze onder begeleiding schoolwerk.

Nieuws

Meest gelezen

menu