Corona-bezorgdienst Stadskanaal wil door

Het centrum van Stadskanaal is uitgestorven, het wordt met de dag rustiger op straat en in het winkelcentrum, maar de bezorgdienst loopt als een tierelier. Foto: Harry Tielman

De bezorgdienst ‘Stadskanaal aan huis’ die winkeliers in de gemeente Stadskanaal binnen no-time uit de grond hebben gestampt om in deze tijden toch te kunnen verkopen, is bijzonder succesvol. Dat zegt Klaas Jan Havinga van de plaatselijke winkeliersvereniging. „Volgende week hebben we een gesprek met de gemeente of we dit permanent kunnen doen.”

De maatregelen om verdere verspreiding van corona te voorkomen noopten de ondernemers tot actie. Een bestelbus werd erbij gesleept en onder het credo ‘shop lokaal’ wordt via social mediakanalen massaal reclame aangeboden.

Het initiatief is bijzonder warm onthaald bij inwoners. „De bezorgers zijn soms tot laat in de avond aan het werk”, zegt Havinga. Daardoor wordt een deel van de gemiste omzet toch nog gehaald, hoewel het nog steeds ongelofelijk lastig blijft, benadrukt hij. De winkeliers proberen zo goed als kwaad dat het gaat de lippen boven water te houden, zodat zij hun bedrijfsvoering ook na de crisis kunnen doorzetten in het vernieuwde centrum.

Opsteker

De dienst valt in de smaak bij inwoners. „Veel mensen zijn blij als er een bekend gezicht voor de deur staat met de boodschappen”, zegt Havinga. Het is een opsteker in een tijd waarin veel mensen weinig contact hebben, weet hij.

Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat er een gespreksaanvraag is binnengekomen. Onderwerp van het gesprek zal dan onder meer een financiële tegemoetkoming zijn om de dienst draaiende te houden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu