Corona jaagt Groningen op extra kosten voor Stadhuis

De nieuwe raadzaal op de derde verdieping van het Stadhuis (hier op een artistieke impressie) moet worden aangepast vanwege het coronavirus. Foto: Gemeente Groningen

De gemeente Groningen moet de plannen voor de verbouwing van het Stadhuis op meerdere punten aanpassen vanwege het coronavirus.

Dat stelde burgemeester Koen Schuiling dinsdagmiddag bij de start van de Promotiedagen Groningen. Samen met zijn college Marco Out van Assen verrichtte Schuiling de opening voor deze bedrijvenbeurs die dit jaar vanwege corona zijn eerste online-editie beleeft.

Meer ventilatie en ruimere looplijnen in raadzaal

Het virus heeft ook gevolgen voor de in mei begonnen vernieuwing van het Stadhuis. Volgens Schuiling vergen de coronaregels vooral maatregelen in de nieuwe raadzaal die nu wordt aangelegd op de bovenverdieping. Onder meer de ventilatiesystemen , de looplijnen en de afstanden tussen tafels en stoelen in de zaal moeten worden aangepast.

Hoeveel geld dat gaat kosten, kan een collegewoordvoerder nog niet zeggen. Het extra werk is nog niet ‘op kosten gezet’ omdat de technische analyse nog niet is afgerond. Pas als de conclusies daarvan op tafel liggen kan het gemeentebestuur een keus maken uit de mogelijke oplossingen.

Klus van 19,3 miljoen moet eind 2021 klaar zijn

Het uit 1810 stammende Groningse Stadhuis wordt voor 19,3 miljoen euro gerenoveerd en verbouwd. Het monumentale gebouw krijgt onder meer een nieuwe raadzaal en een publiek toegankelijke ‘burgerzaal’ met een entree vanaf de Grote Markt. Ook moeten alle installaties worden vernieuwd en wordt het Stadhuis verduurzaamd. Eind 2021 moet het karwei klaar zijn.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu