Corona legt delen verpleeghuizen in Assen, Peize en Roden plat

De Vijverhof in Assen. Foto: Google Maps

In de verpleeghuizen Vijverhof en Nieuw Graswijk in Assen, De Hoprank in Peize en De Hullen in Roden zijn besmettingen met het coronavirus waardoor de huizen deels gesloten zijn voor bezoek. Dat bevestigen Zorggroep Drenthe en Interzorg.

De Vijverhof was tot deze week een tijdje helemaal gesloten voor bezoek. Nu zijn alleen de zevende en achtste verdieping nog dicht. In de Vijverhof werd op 9 oktober een medewerker positief getest. Tot maandag bleek een klein aantal cliënten, bewoners en medewerkers besmet. De Vijverhof valt onder de Zorggroep Drenthe, net als Mozaïek in Zuidlaren. Dat is ook tijdelijk dichtgegaan na besmettingen.

Afgelopen weekend bleken er bij De Hoprank in Peize en Nieuw Graswijk in Assen een cliënt besmet, zegt stichting Interzorg. In Nieuw Graswijk is een afdeling in quarantaine en een bewoner in De Hoprank zit in de eigen woning in quarantaine. Bezoek is niet gewenst maar kan in dringende gevallen met beschermende kleding.

Al eind september besmettingen

Bij De Hullen in Roden werden al eind september besmettingen vastgesteld. Alle cliënten en medewerkers van de afdeling De Borgen daar worden wekelijks getest. Er zijn nu geen nieuwe besmettingen meer bijgekomen en het gaat volgens Interzorg goed met de bewoners en medewerkers.

Onder Interzorg valt ook verpleeghuis Anholt in Assen. Dat is net als De Horst in Emmen en Maartenshof in Groningen ingericht als corona-verpleeghuis. Er is in Anholt een afgesloten afdeling waar plek is voor achttien Covidpatiënten. Er liggen er nu vijftien.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu